“TEACH FOR FUTURE” – investiția în educația de calitate cu participarea experților din România, Grecia și Bulgaria

10 aprilie 2020 – Prin inițiativa Erasmus+ “TEACH FOR FUTURE – Educational Transformation of Adults through Innovation, Technology and Entrepreneurship”, ANBPR și  partenerii săi din Grecia și Bulgaria și-au unit eforturile pentru a determina o schimbare favorabilă asupra cadrului educațional și a profilului de competențe al adulților din cele trei țări. Demersul partenerilor este centrat în special pe activități educaționale pe teme de actualitate, și anume IT, Managementul inovaţiei & colaborarea în reţea și Antreprenoriat & leadership.

În ciuda contextului nefavorabil determinat de criza COVID-19, echipa „TEACH FOR FUTURE” a asigurat continuitatea operațională a proiectului, concentrându-se în mod particular pe activitățile care nu au implicat participarea față-în față, ci consultarea la distanță și cu mijloace tehnologice moderne.

O primă acțiune în acest sens a reprezentat-o constituirea a trei Centre de excelenţă, câte unul în fiecare țară parteneră, demarată în luna ianuarie 2020. Prin consultări și negocieri cu partenerii organizaționali și asociați, ANBPR România, Global Libraries Bulgaria Foundation din Bulgaria și Initiative for Heritage Conservation din Grecia, ca membri ai consorțiului, au agreat crearea a trei Centre de Excelență la București (România), Sofia (Bulgaria) și Veria (Grecia), fiind inițiate achizițiile de echipamente 3D Printing pentru utilarea centrelor.

Comunicatul integral este disponibil aici.